Wrap med baba ganoush, rostade grönsaker och granatäpple
Wrap med baba ganoush, rostade grönsaker och granatäpple
Wrap med baba ganoush, rostade grönsaker och granatäpple

Wrap med baba ganoush, rostade grönsaker och granatäpple

349106642000008
Ugnsgrillade grönsaker1 zucchini2 paprikor1 msk olivolja1 vitlöksklyfta1 tsk paprikapulver½ tsk spiskummin½ tsk saltKål- och granatäpplesallad 1 grantäpple1 fp strimlad rädkål, ca 200 g1 msk olivolja1 msk balsamvinäger2 krm salt1 fp kebabbröd, 8 st1 fp baba ganoush, 170 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° grillfunktion. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm och en salladsskål.2. Ugnsrostade grönsaker: Dela zucchini på längden. Skär sedan i 4 långa klyftor. Dela varje paprika i fyra delar, ta bort kärnhuset. Lägg ut allt i formen och tillsätt olivolja, pressad vitlök, paprikapulver, spiskummin och salt. Sätt formen högt upp i ugnen i ca 10 min, till allt fått fin rostad färg.3. Kål- och granatäpplesallad: Dela granatäpple på mitten, ta fram skålen och håll snittytan på ena halvan av granatäpplet nedåt mot din handflata. Ta en träslev och banka försiktigt ut kärnorna ur granatäpplet i skålen. Plocka bort de vita bitarna som kan följa med. Blanda kärnorna med strimlad kål, olivolja, balsamvinäger och salt.4. Värm bröden snabbt i ugnen. Låt var och en bygga sin egna wrap med de rostade grönsakerna, baba ganoush och kål- och granatäpplesalladen.