Wrap med baba ganoush, rostade grönsaker och granatäpple
349106642000008Ugnsgrillade grönsaker1 zucchini2 paprikor1 msk olivolja1 vitlöksklyfta1 tsk paprikapulver½ tsk spiskummin½ tsk saltKål- och granatäpplesallad 1 grantäpple1 fp strimlad rädkål, ca 200 g1 msk olivolja1 msk balsamvinäger2 krm salt1 fp kebabbröd, 8 st1 fp baba ganoush, 170 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° grillfunktion. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm och en salladsskål.2. Ugnsrostade grönsaker: Dela zucchini på längden. Skär sedan i 4 långa klyftor. Dela varje paprika i fyra delar, ta bort kärnhuset. Lägg ut allt i formen och tillsätt olivolja, pressad vitlök, paprikapulver, spiskummin och salt. Sätt formen högt upp i ugnen i ca 10 min, till allt fått fin rostad färg.3. Kål- och granatäpplesallad: Dela granatäpple på mitten, ta fram skålen och håll snittytan på ena halvan av granatäpplet nedåt mot din handflata. Ta en träslev och banka försiktigt ut kärnorna ur granatäpplet i skålen. Plocka bort de vita bitarna som kan följa med. Blanda kärnorna med strimlad kål, olivolja, balsamvinäger och salt.4. Värm bröden snabbt i ugnen. Låt var och en bygga sin egna wrap med de rostade grönsakerna, baba ganoush och kål- och granatäpplesalladen.