Vegokebabtallrik med hemgjord kikärtsaioli
Vegokebabtallrik med hemgjord kikärtsaioli
Vegokebabtallrik med hemgjord kikärtsaioli

Vegokebabtallrik med hemgjord kikärtsaioli

149106755280006
1 fp bulgur, 125 gKikärtsaioli½ dl kikärtsspad1 3/4 dl neutral olja½ msk dijonsenap1 tsk vitvinsvinäger1 vitlöksklyfta½ tsk salt2 krm svartpepparVegokebab1 msk neutral olja1 fp vegokebab, 275 g 1 fp kikärtor, 380 g ½ msk spiskummin1 tsk saltSallad1 paprika1 fp körsbärstomater, 250 g 1 fp salladsmix, 65 g 1 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, traktörpanna, mixerbunke, stavmixer och salladsskål. Ställ fram alla ingredienser och ha bulgurvattnet kokande innan ni börjar med matlagningen.2. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.3. Kikärtsaioli: Spara ½ dl av kikärtsspadet och skölj kikärtorna. Lägg kikärtsspadet, neutral olja, dijonsenap, vitvinsvinäger, pressad vitlök, salt och svartpeppar i mixerbunken. Sätt ner stavmixern i botten och börja mixa, ca 15 sek. Ställ åt sidan.4. Vegokebab: Hetta upp pannan med neutral olja och stek vegokebab, kikärtor, spiskummin och salt på medelhög värme i 5 min (börja med salladen undertiden kebaben steks).5. Sallad: Tärna paprika och halvera körsbärstomater. Blanda grönsakerna med salladsmix, olivolja, vitvinsvinäger och salt i salladsskålen.6. Servera vegokebaben med bulgurn, aiolin och salladen.