Veggie stir-fry med tempeh och cashewsås
Veggie stir-fry med tempeh och cashewsås
Veggie stir-fry med tempeh och cashewsås

Veggie stir-fry med tempeh och cashewsås

349506879870001
Jasminris1 fp jasminris, 300 g6 dl vatten½ tsk saltCashewsås1 fp kokosmjölk, 250 ml1 fp cashewnötter, 100 g1 vitlöksklyfta2 msk kinesisk soja1 tsk sambal oelek1 msk honungVeggie stir-fry1 broccoli1 fp rädisor, 125 g1 paprika1 fp champinjoner, 250 g2 msk neutral olja1 fp tempeh, 200 g½ tsk salt 1 lime
0 kr
1. Förbered: Ta fram en wok- eller traktörpanna, kastrull, stavmixer och mixerbunke.2. Jasminris: Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda ca 12 min under lock.3. Cashewsås: Tillsätt kokosmjölk, cashewnötter, vitlök, kinesisk soja, sambal oelek och honung i mixerbunken. Mixa till en slät sås.4. Veggie stir-fry: Dela broccoli i bitar och buketter (skala stjälken), halvera rädisor, strimla paprika och skiva champinjoner. Hetta upp pannan med neutral olja och stek grönsakerna, tempeh och salt på hög värme i ca 4 min. Sänk värmen till medelhög, tillsätt cashewsåsen och koka samma i 1 min, rör under tiden så det inte bränns vid.5. Servera stir-fry med riset och klyftad lime.