Vegetarisk pad thai med tofu och cashewnötter
Vegetarisk pad thai med tofu och cashewnötter
Vegetarisk pad thai med tofu och cashewnötter

Vegetarisk pad thai med tofu och cashewnötter

949306404460005
1 fp risnudlar, 250 gPad thai1 fp tofu, 230 g1 msk majsstärkelse1 tsk salt2 msk neutral olja1 fp kålmix vitkål/morot, 400 g1 vitlöksklyfta1 tsk sambal oelek1 fp pad thaisås, 150 ml2 msk japansk soja½ lime1 fp koriander, 20 g1 fp cashewnötter, 100 g½ lime
0 kr
1. Förbered: Ta fram en wokpanna eller traktörpanna, tallrik och en bunke. Ställ fram alla ingredienser och koka upp en kastrull med saltat vatten till nudlarna.2. Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen, skölj sedan nudlarna i kallt vatten och klipp några gånger med en sax.3. Tofu: Öppna tofun och torka av den med hushållspapper eller en ren kökshandduk. Pressa försiktigt ur vätskan från tofun men akta så du inte pressar för hårt. Tärna tofun i 2 cm kuber och vänd i majsstärkelse och salt i bunken.4. Pad thai: Hetta upp pannan med neutral olja och stek tofun på medelhög värme i ca 4 min eller tills den fått fin färg och lägg över på tallriken. Tillsätt kålmix, pressad vitlök och sambal oelek i pannan och stek i 2 min.5. Pad thai forts: Vänd ner nudlarna, pad thaisås, japansk soja och saften från en halv lime. Rör om och stek till allt blivit varmt. Grovhacka koriander och cashewnötter. Skär resten av limen i klyftor.6. Servera pad thaien toppad med koriandern, tofun och cashewnötterna!