Ugnsrostad salsiccia, tomat och paprika med polentakräm
Ugnsrostad salsiccia, tomat och paprika med polentakräm
Ugnsrostad salsiccia, tomat och paprika med polentakräm

Ugnsrostad salsiccia, tomat och paprika med polentakräm

849106566020004
Ugnsrostad salsiccia, tomat och paprika1 fp salsiccia, 350 g2 paprikor1 fp körsbärskvisttomater, 500 g1½ vitlöksklyfta1 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpeppar½ tsk torkad timjan1 romansalladPolenta10 dl vatten½ vitlöksklyfta½ tsk salt2 msk buljongpulver (alt. 2 tärningar)3 dl polentagryn1 fp riven hårdost, 50 g3 msk olivolja25 g smör
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på grill 225°. Ta fram en ugnsplåt, en kastrull och ett salladsfat.2. Ugnsrostad salsiccia, tomat och paprika: Halvera korven på längden. Kvarta och kärna ur paprikor. Lägg korven, paprikorna och körsbärskvisttomater på plåten. Pressa över vitlök, ringla över olivolja och krydda med salt, svartpeppar och timjan. Blanda runt och rosta i mitten av ugnen i ca 10 min. Fortsätt med nästa steg under tiden.3. Plocka av bladen på romansallad och skölj. Lägg ut på salladsfatet.4. Polenta: Koka upp vatten, pressad vitlök, salt och buljongpulver (alt. tärning) i kastrullen. Tillsätt polenta under kraftig omrörning med ballongvisp och koka i ca 2 min, rör hela tiden. Dra av kastrullen från värmen, rör ner riven hårdost, olivolja, och smör.5. Servera salladen och polentakrämen tillsammans med den rostade korven och grönsakerna.