Ugnsrostad blomkål med pumpafrö, tomatbulgur och hummus
Ugnsrostad blomkål med pumpafrö, tomatbulgur och hummus
Ugnsrostad blomkål med pumpafrö, tomatbulgur och hummus

Ugnsrostad blomkål med pumpafrö, tomatbulgur och hummus

349295324740004
Ugnsrostad blomkål1 fp pumpakärnor, 200 g1 blomkål1 ½ tsk salt1 msk paprikapulversmör1 dl vattenTabbouleh1 msk olivolja1 ½ msk tomatpuré1 tsk kanel1 fp bulgur, 250 g2 msk buljongpulver (alt 2 tärningar)5 dl vatten1 fp tomater, 400 g1 citron (skal)Hummus1 fp kikärtor, 380 g½ dl kikärtsspad1 citron (saft)2 msk olivolja1 msk mald spiskummin½ vitlöksklyfta1 tsk salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°, ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, en kastrull, en större salladsskål, stavmixer, mixerbunke och en skål.2. Ugnsrostad blomkål: Lägg pumpakärnor i ugnsformen. Ansa blomkålen, dela ner i buketter och lägg i formen. Krydda blomkålen med salt och paprikapulver. Använd en osthyvel och hyvla smör över blomkålen. Häll vatten i ugnsformen och rosta i mitten av ugnen i ca 25 min.3. Tabbouleh: Hetta upp kastrullen på hög värme med olivolja och fräs tomatpuré, kanel, bulgur och buljongpulver i 1 min. Slå på vatten, sänk värmen och låt sjuda i ca 10-12 min under lock. Tärna tomater och lägg i salladsskålen med rivet citronskal. När bulgurn är klar, vänd ner den i salladsskålen och blanda runt.4. Hummus: Mixa kikärtor, kikärtsspad, citronsaft, olivolja, spiskummin, vitlök och salt slätt i mixerbunken och lägg över i skålen.5. Servera den nyrostade blomkålen direkt ur formen med tabboulehn och hummusen vid sidan av.