Ugnsbakad kolja i citronsås med stekt spetskål
Ugnsbakad kolja i citronsås med stekt spetskål
Ugnsbakad kolja i citronsås med stekt spetskål

Ugnsbakad kolja i citronsås med stekt spetskål

649455778790000
1 fp potatis, 450 g1 fp morötter, 500 gUgnsbakad kolja i citronsås1 fp kolja, 600 g½ tsk saltCitronsås5 dl vatten1 msk majsstärkelse1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning2 tsk timjan½ tsk svartpeppar1 tsk salt1 citron1 fp crème fraiche, 2 dlStekt spetskål1 spetskål1 tsk salt1 msk neutral olja
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 125°, ta fram två kastruller, en ugnsform 15 x 20 och en traktörpanna.2. Koka potatis i rikligt med saltat vatten. Skala och dela morötter i 3 cm bitar, lägg ner i potatisvattnet efter ca 10 min och låt koka med potatisen i ytterligare 10 min tills allt är genomkokt (om du vill ha krispigare morötter koka bara 5 min).3. Kolja: Skär kolja i jämnstora bitar, lägg ut bitarna i ugnsformen och salta.4. Citronsås: Blanda vatten, majsstärkelse, buljongpulver, timjan, svartpeppar, salt, skal från citron och crème fraiche i kastrullen. Koka upp och slå över fisken. Baka i ugnen i ca 10 min.5. Stekt spetskål: Kvarta spetskålen och strö över salt. Hetta upp traktörpannan på medelhög värme med neutral olja och stek spetskålen på varje snittsida i ca 5 min.6. Häll av vattnet från morötterna och potatisen och servera med den nystekta spetskålen och den bakade fisken.