Tomatsoppa toppad med chorizo & kikärtor
Tomatsoppa toppad med chorizo & kikärtor
Tomatsoppa toppad med chorizo & kikärtor

Tomatsoppa toppad med chorizo & kikärtor

549575385820009
Knaprig chorizo och kikärtor1 fp chorizo, 350 g1 fp kikärtor, 380 g1 surdegsbaguette, 250 gTomatsoppa1 gul lök2 vitlöksklyftor1 paprika2 msk neutral olja2 msk tomatpuré2 tsk paprikapulver1 tsk spiskummin2 fp krossade tomater, 800 g1 tsk timjan1 tsk oregano½ msk socker5 dl vatten2 msk buljongpulver (alt. 2 tärningar)1 fp crème friache, 2 dl1 fp babyspenat, 175 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° varmluft. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en större kastrull och stavmixer.2. Knaprig chorizo och kikärtor: Skär bort skinnet på chorizon och dela den i 2 cm bitar och sprid ut på plåten. Häll av och skölj kikärtor, fördela kikärtor runt om chorizon på plåten. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 20 min till korven är knaprig. Baka av baguetten samtidigt i ugnen i ca 12 min.3. Tomatsoppa: Hacka lök och vitlök. Skär paprika i mindre bitar. Hetta upp kastrullen med neutral olja och fräs grönsakerna på medelhög värme i ca 2 min. Tillsätt tomatpuré, paprikapulver, spiskummin och fräs i ytterligare 2 min. Häll sedan i krossade tomater, timjan, oregano, socker, vatten och buljongpulver (alt. tärning). Låt småkoka i ca 12 min.4. Ta av kastrullen från värmen, tillsätt crème fraiche och mixa soppan slät med stavmixern. Rör sedan ner babyspenat.5. Ta ut plåten med chorizo och kikärtor. Servera soppan toppad med knaprig chorizo och kikärtor. Ät med en bit bröd till.