Tomatsoppa med risoni och gratinerat ostbröd
949106574230007Tomatsoppa1 gul lök1 vitlöksklyfta3 msk olivolja2 tsk socker1 msk buljongpulver (alt 1 tärning)1 fp krossade tomater örter, 390 g½ l vatten1 fp vita bönor, 380 gRisoni1 ½ l vatten1 msk salt2 dl risoni, ca 250 gGratinerat surdegsbröd 1 fp surdegspavé, 4 st1 msk smör1 fp riven ost, 150 g1 fp ruccola, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220°. Ta fram en ugnsplåt, stor kastrull, stavmixer och en pastakastrull. Ha pastavatten kokande innan du börjar med matlagningen.2. Tomatsoppa: Hacka lök och vitlök. Hetta upp kastrullen med olivolja och fräs löken i ca 3 min på medelhög värme. Tillsätt socker, buljongpulver, krossade tomater, vatten och koka i 10 min. Tillsätt sköljda bönor och mixa soppan slät med stavmixern.3. Koka risoni enligt anvisningarna på förpackningen.4. Gratinerat surdegsbröd: Halvera bröden, bred på smör och fördela osten på halvorna. Lägg bröden på plåten och gratinera i mitten av ugnen tills gyllene,
ca 8 min.5. Tillsätt den kokta risonin i soppan, toppa med ruccola och servera brödet vid sidan av.