Tomatsoppa med risoni och gratinerat ostbröd
Tomatsoppa med risoni och gratinerat ostbröd
Tomatsoppa med risoni och gratinerat ostbröd

Tomatsoppa med risoni och gratinerat ostbröd

949106574230007
Tomatsoppa1 gul lök1 vitlöksklyfta3 msk olivolja2 tsk socker1 msk buljongpulver (alt 1 tärning)1 fp krossade tomater örter, 390 g½ l vatten1 fp vita bönor, 380 gRisoni1 ½ l vatten1 msk salt2 dl risoni, ca 250 gGratinerat surdegsbröd 1 fp surdegspavé, 4 st1 msk smör1 fp riven ost, 150 g1 fp ruccola, 65 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220°. Ta fram en ugnsplåt, stor kastrull, stavmixer och en pastakastrull. Ha pastavatten kokande innan du börjar med matlagningen.2. Tomatsoppa: Hacka lök och vitlök. Hetta upp kastrullen med olivolja och fräs löken i ca 3 min på medelhög värme. Tillsätt socker, buljongpulver, krossade tomater, vatten och koka i 10 min. Tillsätt sköljda bönor och mixa soppan slät med stavmixern.3. Koka risoni enligt anvisningarna på förpackningen.4. Gratinerat surdegsbröd: Halvera bröden, bred på smör och fördela osten på halvorna. Lägg bröden på plåten och gratinera i mitten av ugnen tills gyllene, ca 8 min.5. Tillsätt den kokta risonin i soppan, toppa med ruccola och servera brödet vid sidan av.