Spansk kikärtsgryta med vegansk aioli
Spansk kikärtsgryta med vegansk aioli
Spansk kikärtsgryta med vegansk aioli

Spansk kikärtsgryta med vegansk aioli

349306170230001
1 fp bulgur, 125 gSpansk kikärtsgryta1 gula lökar1 vitlöksklyfta1 zucchini1 paprika2 msk olivolja1 fp kikärtor, 380 g1 msk paprikapulver2 krm salt1 krm cayenneppepar1 fp persilja, 20 g1 fp krossade tomater, 400 g2 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)Kikärtsaioli½ dl kikärtsspad½ msk dijonsenap1 vitlöksklyfta½ tsk salt2 krm svartpeppar1 3/4 dl neutral olja
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, gryta, mixerbunke och stavmixer.2. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen.3. Kikärtsgryta: Finhacka gul lök och vitlök. Skär zucchini och paprika i 2 cm breda bitar. Hetta upp grytan med olivolja och fräs grönsakerna på medelhög värme i ca 4 min.4. Häll av kikärtor, men spara spadet och skölj kikärtorna. Tillsätt kikärtorna, paprikapulver, salt och cayennepeppar i grytan och fräs i ytterligare 2 min.5. Hacka persilja. Tillsätt persiljan, krossade tomater, vatten och buljongpulver (alt. tärning) i grytan och låt sjuda på låg värme i ca 10 min.6. Kikärtsaioli: Häll kikärtsspadet i mixerbunken och tillsätt dijonsenap, vitlök, salt och svartpeppar. Börja mixa och häll försiktigt ner neutral olja och mixa till en aioli.7. Servera grytan med bulguren och aiolin.