Sotad tonfisk med chiliaioli och smashed gurksallad
Sotad tonfisk med chiliaioli och smashed gurksallad
Sotad tonfisk med chiliaioli och smashed gurksallad

Sotad tonfisk med chiliaioli och smashed gurksallad

849606866070000
Rostad potatis1 fp potatis, 450 g2 msk neutral olja1 tsk salt2 krm cayennepepparSmashed gurksallad1 gurka1 fp rädisor, 125 g1 flaska mandusås, 75 gChiliaioli 1 ägg1 tsk sambal oelek1 ¾ dl neutral olja2 krm salt1 tsk vitvinsvinägerTonfisk1 fp färsk tonfisk, 230 g½ msk neutral olja½ tsk salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° (varmluft). Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, ren kökshandduk och en brödkavel, skål, mixerbunke, stavmixer och en stekpanna alt grillpanna.2. Rostad potatis: Dela potatisen på längden. Lägg ut halvorna på plåten och tillsätt neutral olja, salt och cayennepeppar. Blanda runt och sätt plåten mitt i ugnen i ca 25 min.3. Smashed gurksallad: Lägg gurkan i en ren kökshandduk direkt på köksbänken. Slå med en brödkavel eller en kastrull så gurkan spricker. Obs, slå inte för hårt så att gurkan blir förstörd. Skär sedan gurkan i ojämna bitar och kvarta rädisorna. Lägg gurka och rädisor i skålen. Tillsätt mandusåsen och blanda runt.4. Chiliaioli: Tillsätt först ägg sedan sambal oelek, neutral olja, salt och vitvinsvinäger i mixerbunken. Sätt sedan stavmixern i botten av bunken innan du börjar. Mixa sedan på full effekt medan du långsamt rör stavmixern uppåt.5. Stekt tonfisk: Gnid in tonfisken med neutral olja och salt. Hetta upp stekpannan alt. grillpannan ordentligt och stek tonfisken på mycket hög värme ca 1 min/sida.6. Servera den stekta tonfisken med gurksalladen, den rostade potatisen samt chiliaiolin.