Sillenbergare med potatisstomp, lingonslaw och äppelklyftor
949006392970009Potatisstomp1 fp mjölig potatis, 900 g1 fp havregrädde, 250 ml1 tsk salt½ tsk svartpepparLingoncoleslaw och äppelklyftor1 fp matyoghurt, 2 dl1 fp kålmix vitkål/morot, 400 g1 fp rårörda lingon, 100 g1 krm svartpeppar1 krm salt2 äpplenSillenberegare2 msk smör1 msk neutral olja2 fp Sillenbergare, 480 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, stekpanna, bunke och en mindre skål.2. Potatisstomp: Koka potatisen med skal i saltat vatten.3. Lingoncoleslaw och äppelklyftor: Blanda matyoghurt, kålmix vitkål/morot, rårörda lingon, salt och svartpeppar i bunken. Skär äpple i klyftor och lägg i skålen.4. Sillenbergare: Hetta upp stekpannan med smör och neutral olja. Stek sillenbergarna på medelhög värme i ca 3 min/sida tills de fått en fin och frasig stekyta.5. Potatisstomp forts: Häll av vattnet från potatisen. Tillsätt havregrädde, salt och svartpeppar i kastrullen. Mosa med en stomp eller slev.6. Servera de nystekta sillenbergarna med potatisstompet, äppleklyftorna och lingoncoleslawn.