Sillenbergare med potatisstomp, lingonslaw och äppelklyftor
Sillenbergare med potatisstomp, lingonslaw och äppelklyftor
Sillenbergare med potatisstomp, lingonslaw och äppelklyftor

Sillenbergare med potatisstomp, lingonslaw och äppelklyftor

949006392970009
Potatisstomp1 fp mjölig potatis, 900 g1 fp havregrädde, 250 ml1 tsk salt½ tsk svartpepparLingoncoleslaw och äppelklyftor1 fp matyoghurt, 2 dl1 fp kålmix vitkål/morot, 400 g1 fp rårörda lingon, 100 g1 krm svartpeppar1 krm salt2 äpplenSillenberegare2 msk smör1 msk neutral olja2 fp Sillenbergare, 480 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, stekpanna, bunke och en mindre skål.2. Potatisstomp: Koka potatisen med skal i saltat vatten.3. Lingoncoleslaw och äppelklyftor: Blanda matyoghurt, kålmix vitkål/morot, rårörda lingon, salt och svartpeppar i bunken. Skär äpple i klyftor och lägg i skålen.4. Sillenbergare: Hetta upp stekpannan med smör och neutral olja. Stek sillenbergarna på medelhög värme i ca 3 min/sida tills de fått en fin och frasig stekyta.5. Potatisstomp forts: Häll av vattnet från potatisen. Tillsätt havregrädde, salt och svartpeppar i kastrullen. Mosa med en stomp eller slev.6. Servera de nystekta sillenbergarna med potatisstompet, äppleklyftorna och lingoncoleslawn.