Saffransris med grillost och paprika
Saffransris med grillost och paprika
Saffransris med grillost och paprika

Saffransris med grillost och paprika

449506185960004
Grönsaksplåt med grillost1 zucchini1 paprika1 grillost, 200 g1 fp kikärtor, 380 g2 msk olivolja½ tsk salt1 tsk paprikapulver (valfritt)2 krm cayenne (valfritt)Saffransris 1 gul lök2 msk smör1 fp saffran 0,5 g2 fp russin, 84 g1 fp basmatiris, 300 g5 dl vatten 1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning) Spiskumminyoghurt1 fp matyoghurt, 2 dl½ tsk spiskummin1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en kastrull och en skål.2. Grönsaksplåt med grillost: Skär zucchini i 1 cm tjocka halvmånar och paprika i 2 cm bitar. Tärna grillost i 2 cm kuber. Häll av och skölj kikärtor. Blanda allt på plåten med olivolja, salt, paprikapulver och cayennepeppar. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 20 min.3. Saffransris: Hacka gul lök. Hetta upp kastrullen med smör och fräs löken, saffran och russin på medelhög värme ca 2 min. Tillsätt ris, vatten och buljongpulver (alt. tärning). Låt småkoka under lock i ca 12 min.4. Spiskumminyoghurt: Blanda matyoghurten med spiskummin och salt i skålen.5. Ta ut plåten med grönsaker och grillost och servera tillsammans med saffransriset och spiskumminyoghurten.