Saffransris med grillost och paprika
Saffransris med grillost och paprika
Saffransris med grillost och paprika

Saffransris med grillost och paprika

749706663290008
Grönsaksplåt med grillost1 paprika½ gul lök1 grillost, 200 g1 fp kikärtor, 380 g2 msk olivolja½ tsk salt1 tsk paprikapulver (valfritt)2 krm cayennepeppar (valfritt)Saffransris ½ gul lök2 msk smör1 fp saffran 0,5 g1 fp russin, 42 g1 fp basmatiris, 150 g2 ½ dl vatten ½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning) Spiskumminyoghurt1 fp matyoghurt, 2 dl½ tsk spiskummin1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, en kastrull och en skål.2. Grönsaksplåt med grillost: Skär paprika i 2 cm bitar och klyfta halva löken. Tärna grillost i 2 cm kuber, häll av och skölj kikärtor. Blanda allt på plåten med olivolja, salt, paprikapulver och cayennepeppar. Sätt plåten mitt i ugnen i ca 20 min.3. Saffransris: Hacka resten av löken. Hetta upp kastrullen med smör och fräs löken, saffran och russin på medelhög värme i ca 2 min. Tillsätt ris, vatten och buljongpulver (alt. tärning). Låt småkoka under lock i ca 12 min.4. Spiskumminyoghurt: Blanda matyoghurten med spiskummin och salt i skålen.5. Ta ut plåten med grönsaker och grillost och servera tillsammans med saffransriset och spiskumminyoghurten!