Pastagratäng med fläskfärs och tomatsallad
Pastagratäng med fläskfärs och tomatsallad
Pastagratäng med fläskfärs och tomatsallad
Pastagratäng med fläskfärs och tomatsallad
Pastagratäng med fläskfärs och tomatsallad
Pastagratäng med fläskfärs och tomatsallad

Pastagratäng med fläskfärs och tomatsallad

749864009980005
Pasta3 liter vatten 1 msk salt4 port. penne fullkornGratäng1 gul lök1 fp morötter, 300 g 1 msk olivolja1 fp fläskfärs, ca 500 g 2 vitlöksklyftor1 msk oregano1 msk tomatpuré1 tsk salt1 fp pastasås chili, 400 g1 dl vatten1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning1 msk kinesisk soja1 fp riven ost, 150 g Sallad1 fp körsbärstomater, 250 g 1 fp salladsmix, 60 g 1 msk olivolja½ msk balsamvinäger2 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en pastakastrull, traktörpanna, ugnsform 20 x 30 cm och skål. Koka upp vatten med salt i kastrullen.2. Gratäng: Hacka gul lök och grovriv morötter. Hetta upp pannan med olivolja och bryn fläskfärs på hög värme i 3 min. Tillsätt löken, morötterna, pressad vitlök, oregano, tomatpuré och salt och fräs på medelhög värme i 4 min.3. Koka pennepasta enligt anvisningarna på förpackningen.4. Tillsätt pastasås chili, vatten, buljongpulver (alt. tärning) och kinesisk soja i pannan. Koka upp och sjud på låg värme i ca 2 min.5. Blanda den nykokta pastan med färssåsen och lägg över i formen. Toppa gratängen med riven ost och gratinera i mitten av ugnen i 5–10 min.6. Sallad: Halvera körsbärstomater och blanda med salladsmix, olivolja, balsamvinäger och salt i skålen.7. Servera gratängen med salladen.