Pasta puttanesca med tonfisk och kapris
149774453140004Pasta3 l vatten½ msk salt4 port. spaghettiPuttanesca1 gul lök1 kålrabbi2 fp tonfisk i olja, 340 g 2 vitlöksklyftor1 fp kapris, 100 g ½ tsk salt1 fp passerade tomater, 390 g 1 tsk buljongpulver, alt. ¼ tärning2 krm kanel1 tsk sambal oelekSallad1 fp ruccola, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna med lock och en skål. Ställ fram alla ingredienser och koka upp vatten till pastan i en kastrull, innan ni börjar med matlagningen.2. Puttanesca: Hacka gul lök, skala och tärna kålrabbi. Hetta upp pannan och fräs tonfisk med olja, löken, pressad vitlök, avrunnen kapris, kålrabbin och salt på medelhög värme i 3 min.3. Koka spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen.4. Tillsätt passerade tomater, buljongpulver (alt. tärning), kanel och sambal oelek i pannan. Låt puttra under lock i ca 5 min.5. Servera puttanescan med pastan och toppa med ruccola.