Nöt och grönt burgare med matig sallad och myntatzatziki
Nöt och grönt burgare med matig sallad och myntatzatziki
Nöt och grönt burgare med matig sallad och myntatzatziki

Nöt och grönt burgare med matig sallad och myntatzatziki

649506097490009
Bulgur1 fp bulgur, 250 g1 msk buljongpulver (alt 1 tärning)5 dl vatten Myntatzatziki ½ gurka2 krm salt 1 fp matyoghurt, 2 dl½ fp mynta, 10 g1 vitlöksklyftaNöt och grönt burgare2 fp nöt och grönt burgare, ca 450 g2 msk olivolja Matig sallad1 fp körsbärstomater, 250 g1  paprika½ gurka1 fp oliver, 70 g 2 msk olivolja1 msk balsamvinäger1 krm salt1 krm svartpeppar½ fp mynta, ca 10 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, stekpanna, en stor salladsskål och en liten skål till sås.2. Bulgur: Koka bulgur med buljongpulver (alt. tärning) på medelvärme i ca 8 min. Låt den kokta bulgurn sedan stå utan och lock och svalna något.3. Myntatzatziki: Grovriv halva gurkan, lägg den rivna gurkan i en sil och tillsätt salt. Låt stå medan du blandar matyoghurt med hackad mynta och pressad vitlök i den lilla skålen. Pressa ur vätskan från gurkan och blanda med yoghurten.4. Nöt och grönt burgare: Hetta upp stekpannan med olivolja. Stek burgarna på medelhög värme i 3 min/sida.5. Matigsallad: Halvera körsbärstomater. Tärna paprika och halva gurkan. Blanda grönsakerna med den kokta bulgurn, oliver, olivolja, balsamvinäger salt och svartpeppar i salladsskålen. Vänd ner plockade myntablad precis innan servering.6. Servera de nystekta burgarna med myntatzatzikin och bulgursalladen.