Nöt & Grönt bolognese
Nöt & Grönt bolognese
Nöt & Grönt bolognese
Nöt & Grönt bolognese
Nöt & Grönt bolognese

Nöt & Grönt bolognese

249316840710008
Pasta2 liter vatten ½ msk salt4 port. spaghettiBolognese1 fp morötter, 300 g1 bit rotselleri, ca 400 g1 gul lök2 vitlöksklyftor3 msk olivolja1 fp Nöt & Grönt Färs, ca 500 g3 msk tomatpuré2 tsk salt1 krm svartpeppar1 tsk timjan2 tsk oregano1 fl rött matlagningsvin, 250 ml2 fp krossade tomater, 800 gStekta tomater1 msk neutral olja1 msk smör1 fp babyplommontomater, 250 g1 krm salt1 krm svartpepparMorots crudité2 morötter1 fp riven parmesan, 50 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, en stekpanna och en större gryta. Koka upp vatten och salt i kastrullen till pastan.2. Bolognese: Skala och grovriv morot (spara 2 st hela) och rotselleri. Hacka lök och vitlök. Hetta upp grytan med olivolja och bryn färsen på hög värme i ca 8 min, då den kommer att släppa en del vätska.3. Lägg ned rotsellerin, morötterna, löken, vitlöken, tomatpuré, salt, svartpeppar, timjan, oregano och bryn på medelhög värme i 3 min.4. Häll på matlagningsvin och låt koka i 2 min. Häll sedan i krossade tomater och låt koka minst i 10 min.5. Koka spaghetti enligt anvisningarna på förpackningen.6. Stekta tomater: Hetta upp stekpanna på medelhög värme med neutral olja, smör och stek tomaterna med salt och svartpeppar i ca 5 min.7. Morots crudité: Skiva morötterna tunt på en mandolin eller med en osthyvel.8. Servera den nykokta pastan med bolognesen och toppa med stekta tomater, tunt skivad morot och parmesan.