Majs- och bönplättar med sötpotatis och gräddfil
Majs- och bönplättar med sötpotatis och gräddfil
Majs- och bönplättar med sötpotatis och gräddfil
Majs- och bönplättar med sötpotatis och gräddfil
Majs- och bönplättar med sötpotatis och gräddfil
Majs- och bönplättar med sötpotatis och gräddfil

Majs- och bönplättar med sötpotatis och gräddfil

549316792750009
Sötpotatismash2 sötpotatisar2 msk smör½ tsk spiskummin½ tsk saltMajs- och bönplättar1 fp kidneybönor, 380 g1 ägg2 dl vetemjöl1 dl mjölk1/2 dl vatten1 fp riven ost, 150 g1 tsk salt2 krm cayennepeppar1 fp majs, 380 g2 msk neutral oljaSallad1 fp gemsallad, 160 g1 paprika2 msk olivolja1 msk valfri vinäger2 krm salt1 fp gräddfil, 3 dl
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stor kastrull, bunke, stekpanna, stavmixer, fat och en salladsskål.2. Sötpotatismash: Koka upp saltat vatten i kastrullen. Skala och skär sötpotatis i ca 3 cm stora bitar. Koka potatisbitarna tills de är mjuka, häll av vattnet och mosa potatisen med en ballongvisp eller potatisstomp. Smaka av med smör, spiskummin och salt.3. Majs- och bönplättar: Skölj kidneybönor. Vispa ihop ägg, vetemjöl, mjölk, vatten, riven ost, salt och cayennepeppar i bunken till en jämn smet. Blanda ner bönorna i äggsmeten och mixa slätt. Vänd sedan ner avrunnen majs.4. Plättar forts: Hetta upp pannan med hälften av den neutrala oljan, klicka ut 6 plättar i pannan (ca ½ dl/plätt) och stek på medelhög värme i ca 5 min/sida. Lägg på fatet, tillsätt resterande neutral olja och stek resten av smeten.5. Sallad: Strimla gemsallad och paprika. Blanda med olivolja, vinäger och salt i salladsskålen.6. Servera plättarna med sötpotatismashet, salladen och en klick gräddfil!