Majs- och bönplättar med sötpotatis och gräddfil
Majs- och bönplättar med sötpotatis och gräddfil
Majs- och bönplättar med sötpotatis och gräddfil

Majs- och bönplättar med sötpotatis och gräddfil

849106094060009
Sötpotatismash2 sötpotatisar2 msk smör½ tsk spiskummin½ tsk saltMajs- och bönplättar1 fp kidneybönor, 380 g1 ägg2 dl vetemjöl1 dl mjölk1/2 dl vatten1 fp riven ost, 150 g1 tsk salt2 krm cayennepeppar1 fp majs, 380 g2 msk neutral oljaSallad1 romansallad1 paprika2 msk olivolja1 msk valfri vinäger2 krm salt1 fp gräddfil, 3 dl
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stor kastrull, bunke, stekpanna, stavmixer, fat och en salladsskål.2. Sötpotatismash: Koka upp saltat vatten i kastrullen. Skala och skär sötpotatis i ca 3 cm stora bitar. Koka potatisbitarna tills de är mjuka, häll av vattnet och mosa potatisen med en ballongvisp eller potatisstomp. Smaka av med smör, spiskummin och salt.3. Majs- och bönplättar: Skölj kidneybönor. Vispa ihop ägg, vetemjöl, mjölk, vatten, riven ost, salt och cayennepeppar i bunken till en jämn smet. Blanda ner bönorna i äggsmeten och mixa slätt. Vänd sedan ner avrunnen majs.4. Plättar forts: Hetta upp pannan med hälften av den neutrala oljan, klicka ut 6 plättar i pannan (ca ½ dl/plätt) och stek på medelhög värme i ca 5 min/sida. Lägg på ett fat, tillsätt resterande neutral olja och stek resterande smet.5. Sallad: Strimla romansallad och paprika. Blanda med olivolja, vinäger och salt i salladsskålen.6. Servera plättarna med sötpotatismashet, salladen och en klick gräddfil!