Kycklingbullar i gräddsås, rostade morötter och syrad gurka
Kycklingbullar i gräddsås, rostade morötter och syrad gurka
Kycklingbullar i gräddsås, rostade morötter och syrad gurka

Kycklingbullar i gräddsås, rostade morötter och syrad gurka

549706924170007
Rostade morötter1 fp morötter, 300 g1 msk neutral olja½ tsk salt1 krm svarpeppar1 fp potatis, 450 gKycklingbullar2 msk ströbröd1 ägg½ tsk salt½ tsk timjan½ tsk svartpeppar1 fp kycklingfärs, 500 g2 msk neutral olja1 msk smörSyrad gurka2 msk vitvinsvinäger1 msk socker½ tsk salt1 minigurkaGräddsås1 fp matlagningsgrädde, 3 dl1 msk majsstärkelse½ msk buljongpulver (alt. ½ tärning)1 tsk kinesisk soja1 msk dijonsenap1 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°, ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, en kastrull, bunke, skål, stekpanna och tallrik.2. Ugnsrostade morötter: Lägg morötterna i ugnsformen och blanda runt med, neutral olja, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 20 min.3. Koka potatisen i saltat vatten.4. Kycklingbullar: Blanda ströbröd, ägg, salt, timjan och svartpeppar i bunken. Tillsätt kycklingfärs och blanda om. Forma till köttbullar.5. Syrad gurka: Blanda vitvinsvinäger, socker och salt i skålen. Skiva gurka tunt (gärna med en mandolin), lägg i lagen och blanda runt.6. Forts. kycklingbullar: Hetta upp stekpannan på medelhög värme med neutral olja och smör. Stek köttbullarna runt om till gyllenbruna. Lyft sedan över på tallriken. Spara stekpannan.7. Gräddsås: Vispa ihop matlagningsgrädde, majsstärkelse, buljongpulver, kinesisk soja, dijonsenap och svartpeppar i pannan och koka upp. Låt puttra på låg värme i 5 min tillsammans med kycklingbullarna.8. Servera kycklingbullarna i gräddsåsen med den kokta potatisen, morötterna och den syrade gurkan!