Kyckling i krämig risonisallad med gurka och tomat
Kyckling i krämig risonisallad med gurka och tomat
Kyckling i krämig risonisallad med gurka och tomat

Kyckling i krämig risonisallad med gurka och tomat

349006904960001
Risoni3 l vatten2 msk salt1 fp risoni, 500 gKycklinglårfilé1 fp kycklinglårfilé, 450 g1 msk neutral olja½ tsk salt2 krm svartpepparKrämig risonisallad1 fp körsbärstomater, 250 g1 minigurka1 fp färskost ramslök, 125 g1 dl pastavatten 1 fp babyspenat, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en stor kastrull och en stekpanna. Koka upp vatten och salt i kastrullen till risonin.2. Koka risoni enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av risonin men spara 1 dl pastavatten och kastrullen.3. Kycklinglårfilé: Skär kycklinglårfilé i mindre bitar/strimlor. Hetta upp stekpannan med neutral olja och stek kycklingen runtom på hög värme i ca 5 min. Smaka av med salt och svartpeppar.4. Krämig risonisallad: Halvera körsbärstomater och tärna minigurka. Blanda grönsakerna med den kokta risonin, kycklingen, färskost och pastavatten i risonikastrullen. Vänd sist ner babyspenaten och servera direkt ur kastrullen.