Kryddrostad kyckling med krämig majs och syrad kål
649695499370000Kryddrostad kyckling1 fp kycklingklubbor, 4 st1 msk paprikapulver1 tsk salt1 msk neutral oljaRostad potatis1 fp potatis, 900 g2 msk neutral olja1 tsk salt2 krm svartpepparKrämig majs2 fp majs, 760 g2 msk neutral olja1 tsk salt½ krm cayenneppar1 fp matlagningsgrädde, 3 dl1 msk majsstärkelse1 fp riven hårdost, 50 gSyrad kål1 fp kålmix, rödkål/grönkål, 325 g2 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger½ tsk salt1 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram två ugnsplåtar med bakplåtspapper, en stekpanna och en salladsskål.2. Kryddrostad kyckling: Lägg kycklingen på den ena ugnsplåten och krydda med paprikapulver, salt, neutral olja. Rosta högt upp i ugnen i 25 min.3. Rostad potatis: Halvera potatisen och lägg på den andra ugnsplåten. Ringla över neutral olja och krydda med salt och svartpeppar. Rosta i nedre delen av ugnen i 20 min.4. Krämig majs: Häll av vätskan från majsen. Hetta upp stekpannan på hög värme med neutral olja och rosta majsen med salt och cayennepeppar i ca 5 - 8 min tills den är gyllene. Tillsätt grädde, majsstärkelse och koka upp. Tillsätt sedan osten och ställ åt sidan.5. Syrad kål: Blanda kålmix med olivolja, vitvinsvinäger och salt i salladsskålen.6. Servera den rostade kycklingen och potatisen med den krämiga majsen och den syrade kålsalladen.