Kryddrostad kyckling med krämig majs och syrad kål
Kryddrostad kyckling med krämig majs och syrad kål
Kryddrostad kyckling med krämig majs och syrad kål

Kryddrostad kyckling med krämig majs och syrad kål

649695499370000
Kryddrostad kyckling1 fp kycklingklubbor, 4 st1 msk paprikapulver1 tsk salt1 msk neutral oljaRostad potatis1 fp potatis, 900 g2 msk neutral olja1 tsk salt2 krm svartpepparKrämig majs2 fp majs, 760 g2 msk neutral olja1 tsk salt½ krm cayenneppar1 fp matlagningsgrädde, 3 dl1 msk majsstärkelse1 fp riven hårdost, 50 gSyrad kål1 fp kålmix, rödkål/grönkål, 325 g2 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger½ tsk salt1 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram två ugnsplåtar med bakplåtspapper, en stekpanna och en salladsskål.2. Kryddrostad kyckling: Lägg kycklingen på den ena ugnsplåten och krydda med paprikapulver, salt, neutral olja. Rosta högt upp i ugnen i 25 min.3. Rostad potatis: Halvera potatisen och lägg på den andra ugnsplåten. Ringla över neutral olja och krydda med salt och svartpeppar. Rosta i nedre delen av ugnen i 20 min.4. Krämig majs: Häll av vätskan från majsen. Hetta upp stekpannan på hög värme med neutral olja och rosta majsen med salt och cayennepeppar i ca 5 - 8 min tills den är gyllene. Tillsätt grädde, majsstärkelse och koka upp. Tillsätt sedan osten och ställ åt sidan.5. Syrad kål: Blanda kålmix med olivolja, vitvinsvinäger och salt i salladsskålen.6. Servera den rostade kycklingen och potatisen med den krämiga majsen och den syrade kålsalladen.