Krämig lövbiffspanna med kålmix och basmatiris
849106115030008Basmatiris1 fp basmati, 300 g6 dl vatten½ tsk saltLövbiffspanna1 gul lök1 fp lövbiff, ca 450 g1 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp krossade tomater örter, 390 g1 fp matlagningsgrädde, 3 dl 1 dl vatten1 ½ msk kinesisk soja1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och en traktörpanna.2. Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda i ca 12 min under lock.3. Lövbiffspanna: Hacka gul lök. Skär lövbiff i 2 cm breda strimlor. Hetta upp pannan på hög värme med olivolja, fräs lövbiffen runt om i 3 min och krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt löken och fräs i ytterligare 2 min.4. Rör ner krossade tomater, matlagningsgrädde, vatten och kinesisk soja i pannan och låt sjuda på låg värme i 5 min. Rör ner kålmixen i pannan precis innan servering.5. Servera lövbiffspannan med riset.