Krämig lövbiffspanna med kålmix och basmatiris
Krämig lövbiffspanna med kålmix och basmatiris
Krämig lövbiffspanna med kålmix och basmatiris

Krämig lövbiffspanna med kålmix och basmatiris

849106115030008
Basmatiris1 fp basmati, 300 g6 dl vatten½ tsk saltLövbiffspanna1 gul lök1 fp lövbiff, ca 450 g1 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp krossade tomater örter, 390 g1 fp matlagningsgrädde, 3 dl 1 dl vatten1 ½ msk kinesisk soja1 fp kålmix rödkål/grönkål, 325 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull och en traktörpanna.2. Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda i ca 12 min under lock.3. Lövbiffspanna: Hacka gul lök. Skär lövbiff i 2 cm breda strimlor. Hetta upp pannan på hög värme med olivolja, fräs lövbiffen runt om i 3 min och krydda med salt och svartpeppar. Tillsätt löken och fräs i ytterligare 2 min.4. Rör ner krossade tomater, matlagningsgrädde, vatten och kinesisk soja i pannan och låt sjuda på låg värme i 5 min. Rör ner kålmixen i pannan precis innan servering.5. Servera lövbiffspannan med riset.