Krämig linssoppa med örter och surdegsbröd
Krämig linssoppa med örter och surdegsbröd
Krämig linssoppa med örter och surdegsbröd

Krämig linssoppa med örter och surdegsbröd

149006233950006
1 fp surdegspavé, 4 stLinssoppa1 gul lök2 vitlöksklyftor1 zucchini2 msk olivolja1 tsk timjan½ tsk sambal oelek1 fp krossade tomater örter, 390 g9 dl vatten1 fp röda linser, 250 g2 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 fp basilika, 20 g1 fp crème fraiche, 2 dl1 tsk salt1 krm svartpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 220° varmluft. Ta fram en traktörpanna eller en stor kastrull.2. Baka av surdegspavén enligt anvisningarna på förpackningen.3. Linssoppa: Hacka lök och vitlök. Tärna zucchini. Hetta upp pannan med olivolja och fräs grönsakerna, timjan och sambal oelek på medelhög värme i ca 3 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, röda linser och buljongpulver i pannan. Låt småkoka i ca 10 min tills linserna är mjuka, rör om då och då.4. Grovhacka basilika. Vänd ner crème fraiche i soppan och smaka av med salt och svartpeppar. Strö över basilikan och servera med brödet.