Kikärtsbiffar med färskoströra och tabbouleh
Kikärtsbiffar med färskoströra och tabbouleh
Kikärtsbiffar med färskoströra och tabbouleh

Kikärtsbiffar med färskoströra och tabbouleh

349184961450001
1 fp bulgur, 250 gKikärtsbiffar1 fp kikärtor, 380 g2 ägg1 fp grillost, 200 g2 tsk majsstärkelse1 vitlöksklyfta½ tsk spiskummin2 krm svartpeppar2 msk olivoljaTabbouleh1 fp morötter, 300 g1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp persilja, 20 g1 fp salladsmix, 65 g1 citron3 msk olivolja½ tsk saltFärskoströra1 fp färskost, 150 g1 tsk sambal oelek
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull med lock, stavmixer, bunke, stekpanna och två skålar.2. Koka bulgur enligt anvisningarna på förpackningen. Låt stå utan lock när det kokat klart.3. Kikärtsbiffar: Mixa sköljda och avrunna kikärtor med ägg till en slät smet i bunken med stavmixern. Grovriv grillost. Blanda osten, majsstärkelse, pressad vitlök, spiskummin och svartpeppar med kikärtssmeten i bunken. Forma smeten till 8 biffar.4. Kikärtsbiffar forts.: Hetta upp stekpannan med olivolja och stek biffarna i 3 min/sida på medelhög värme.5. Tabbouleh: Skär morötter i 1 cm tärningar. Halvera körsbärstomater och hacka persilja. Blanda grönsakerna, persiljan och salladsmix med den kokta bulguren i den ena skålen. Tillsätt citronsaft, olivolja och salt.6. Färskoströra: Blanda färskost med sambal oelek i den andra skålen.7. Servera biffarna med tabboulehn och färskoströran.