Kålpuddingpanna på kycklingfärs med lingonsylt
Kålpuddingpanna på kycklingfärs med lingonsylt
Kålpuddingpanna på kycklingfärs med lingonsylt

Kålpuddingpanna på kycklingfärs med lingonsylt

949635121490000
1 fp potatis, 900 gKålpuddingpanna2 msk neutral olja1 fp kycklingfärs, ca 500 g1 gul lök1 fp strimlad vitkål, 400 g1 fp havregrädde, 2 ½ dl 1 dl vatten1 msk honung3 msk kinesisk soja2 krm svartpepparSnabb pressgurka1 gurka2 krm salt2 msk vitvinsvinäger1 msk honung1 fp lingonsylt, 365 g 1 fp salladsmix mangold, 150 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, traktörpanna och en salladsskål.2. Koka potatis i saltat vatten.3. Kålpuddingpanna: Hetta upp pannan med neutral olja och fräs kycklingfärs på hög värme i ca 3 min. Skiva gul lök. Tillsätt löken och strimlad vitkål i pannan och fräs i ytterligare 6 min på medelhög värme.4. Snabb pressgurka: Skiva gurka tunt (gärna med mandolin). Lägg gurkan i skålen och tillsätt salt, vitvinsvinäger och honung. Massera gurkan och pressa den försiktigt med händerna.5. Kålpuddingpanna forts.: Tillsätt havregrädde, vatten, honung, kinesisk soja och svartpeppar i pannan och låt sjuda i ca 3 min.6. Servera kålpuddingpannan med potatisen, lingongsylt, pressgurkan och salladsmix.