Indisk curry med röda linser och citronmarinerad kolja
Indisk curry med röda linser och citronmarinerad kolja
Indisk curry med röda linser och citronmarinerad kolja

Indisk curry med röda linser och citronmarinerad kolja

849206056400002
Currygryta2 msk neutral olja½ fp röd currypasta, 55 g2 vitlöksklyftor1 fp kokosmjölk, 400 ml4 dl vatten1 fp röda linser, 250 g1 tsk salt1 fp babyspenat, 175 gCitronmarinerad kolja1 fp kolja, 450 g1 citron½ tsk salt1 fp orientaliskt vetebröd, 350 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna med lock och en bunke.2. Currygryta: Hetta upp traktörpannan med neutral olja. Fräs currypasta och pressad vitlök i 2 min på medelvärme. Tillsätt sedan kokosmjölk, vatten, röda linser, salt och låt puttra under lock i ca 10 min. Fortsätt med nästa steg under tiden.3. Citronmarinerad kolja: Skär koljan i ca 3 cm bitar och marinera i bunken med rivet citronskal, citronsaft och salt.4. Rör ner spenat och lägg ut koljan i pannan. Låt småkoka under lock i ca 4 min, tills koljan är genomkokt.5. Servera curryn tillsammans med det orientaliska brödet.