Indisk curry med röda linser och citronmarinerad kolja
Indisk curry med röda linser och citronmarinerad kolja
Indisk curry med röda linser och citronmarinerad kolja

Indisk curry med röda linser och citronmarinerad kolja

549306690260009
Currygryta1 msk neutral olja½ fp röd currypasta, 55 g1 vitlöksklyfta1 fp kokosmjölk, 250 ml2 dl vatten1 fp röda linser, 125 g2 krm salt1 fp babyspenat, 65 gCitronmarinerad kolja1 fp kolja, 300 g½ citron2 krm salt1 fp orientalisk vetebröd, 350 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna med lock och en bunke.2. Currygryta: Hetta upp traktörpannan med neutral olja. Fräs currypasta och pressad vitlök i 2 min på medelvärme. Tillsätt sedan kokosmjölk, vatten, röda linser, salt och låt puttra under lock i ca 10 min. Fortsätt med nästa steg under tiden.3. Citronmarinerad kolja: Skär koljan i ca 3 cm bitar och marinera i bunken med rivet citronskal, citronsaft och salt.4. Rör ner spenat och lägg ut koljan i pannan. Låt småkoka under lock i ca 4 min, tills koljan är genomkokt. Smaka av med mer citronsaft om ni vill.5. Servera curryn tillsammans med det orientaliska brödet.