Broccolifritters med rostad potatis
Broccolifritters med rostad potatis
Broccolifritters med rostad potatis
Broccolifritters med rostad potatis
Broccolifritters med rostad potatis
Broccolifritters med rostad potatis

Broccolifritters med rostad potatis

749825003320008
Rostad potatis1 fp potatis, 900 g1 msk olivolja½ msk timjan1 tsk salt1 krm svartpepparBroccolifritters1 liter vatten2 broccoli2 ägg1 fp riven hårdost, 50 g1 dl vetemjöl1 fp kikärtor, 380 g1 tsk salt2 krm svartpeppar2 msk olivoljaGräddfilssås1 fp gräddfil, 3 dl 1 vitlöksklyfta2 krm saltSallad1 paprika1 äpple1 fp salladsmix gul morot, 150 g1 msk olivolja1 lime1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en kastrull, ugnsplåt med bakplåtspapper, salladsskål, bunke, mixerstav, stekpanna, tallrik och liten skål.2. Rostad potatis: Halvera potatis och lägg på plåten. Blanda med olivolja, timjan, salt och svartpeppar. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 min.3. Broccoli: Koka upp vatten i kastrullen. Skär broccoli i mindre bitar och buketter och koka i ca 3 min. Spola sedan i kallt vatten och krama ur vätskan.4. Broccolifritters: Mixa den kokta urkramade broccolin, ägg, riven ost, vetemjöl, avrunna kikärtor, salt och svartpeppar i bunken. Mixa allt till en halvgrov smet med lite bitar kvar.5. Hetta upp halva mängden olivolja i pannan och klicka ut 4–5 biffar. Stek på medelhög värme i 3-4 min/sida. Lägg över på tallriken. Tillsätt resten av olivoljan till de resterande 4–5 biffarna.6. Gräddfilssås: Blanda gräddfil, pressad vitlök och salt i skålen.7. Sallad: Strimla paprika och skär äpple i halvmånar och blanda med salladsmix, olivolja, skal och saft från lime och salt i salladsskålen.8. Servera broccolifrittersen med den ugnsrostade potatisen, salladen och gräddfilssåsen.