Asiatisk köttfärslimpa med teriyakisås
Asiatisk köttfärslimpa med teriyakisås
Asiatisk köttfärslimpa med teriyakisås

Asiatisk köttfärslimpa med teriyakisås

249306709480006
Jasminris1 fp jasminris, 150 g3 dl vatten2 krm saltKöttfärslimpa2 msk ströbröd2 msk mjölk1 knippe salladslök, 125 g1 ägg1 fp fläskfärs, ca 250 g1 vitlöksklyfta½ msk japansk soja1 tsk ingefära2 krm salt1 msk neutral olja1/3 fp sesamfrön, 13 gRödkålssallad1 fp strimlad rödkål, 200 g1msk neutral olja (sesamolja går också bra)1 msk vitvinsvinäger1/3 fp sesamfrön, 13 g½ tsk saltTeriyakisås½ dl japansk soja½ msk majsstärkelse2 msk honung2 tsk vitvinsvinäger1 ½ dl vatten1 fp rädisor, 125 g1/3 fp sesamfrön, 12 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en bunke, ugnsform 30 x 25 cm, skål och två kastruller.2. Jasminris: Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i den ena kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda i ca 12 min under lock.3. Köttfärslimpa: Häll ströbröd och mjölk i bunken. Låt svälla i 1 min. Strimla salladslök.4. Köttfärslimpa forts.: Tillsätt ägg, fläskfärs, pressad vitlök, japansk soja, ingefära, salt och hälften av salladslöken i bunken. Blanda färssmeten ordentligt. Täck ugnsformen med neutral olja och tryck ut färsen jämnt över formen. Strö över sesamfrön och sätt formen i mitten av ugnen i 25 min.5. Rödkålssallad: Blanda strimlad rödkål med neutral olja, vitvinsvinäger, sesamfrön, salt och resten av salladslöken i skålen.6. Teriyakisås: Blanda japansk soja, majsstärkelse, honung, vitvinsvinäger och vatten i den andra kastrullen. Koka upp såsen och låt sen sjuda i 3 min på medelhög värme.7. Skiva rädisor. Skär köttfärslimpan i kuber och servera med riset, rödkålssalladen, teriyakisåsen och rädisorna. Toppa med resten av sesamfröna.