Asiatisk köttfärslimpa med teriyakisås
Asiatisk köttfärslimpa med teriyakisås
Asiatisk köttfärslimpa med teriyakisås

Asiatisk köttfärslimpa med teriyakisås

249294597140006
Jasminris1 fp jasminris, 300 g6 dl vatten½ tsk saltKöttfärslimpa½ dl ströbröd¾ dl mjölk1 knippe salladslök, 125 g2 ägg1 fp fläskfärs, ca 500 g2 vitlöksklyftor1 msk japansk soja2 tsk ingefära½ tsk salt1 msk neutral olja1/3 fp sesamfrön, 13 gRödkålssallad1 fp strimlad rödkål, 200 g1 msk neutral olja (sesamolja går också bra)1 msk vitvinsvinäger1/3 fp sesamfrön, 13 g½ tsk saltTeriyakisås½ dl japansk soja½ msk majsstärkelse2 msk honung2 tsk vitvinsvinäger1 ½ dl vatten1 fp rädisor, 125 g1/3 fp sesamfrön, 12 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en bunke, ugnsform 30 x 25 cm, skål och två kastruller.2. Jasminris: Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i den ena kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda i ca 12 min under lock.3. Köttfärslimpa: Häll ströbröd och mjölk i bunken. Låt svälla i 1 min. Strimla salladslök.4. Köttfärslimpa forts.: Tillsätt ägg, fläskfärs, pressad vitlök, japansk soja, ingefära, salt, och hälften av salladslöken i bunken. Blanda färssmeten ordentligt. Täck ugnsformen med neutral olja och tryck ut färsen jämnt över formen. Strö över sesamfrön och sätt formen i mitten av ugnen i 25 min.5. Rödkålssallad: Blanda strimlad rödkål med neutral olja, vitvinsvinäger, sesamfrön, salt och resten av salladslöken i skålen.6. Teriyakisås: Blanda japansk soja, majsstärkelse, honung, vitvinsvinäger och vatten i den andra kastrullen. Koka upp såsen och låt sen sjuda i 3 min på medelhög värme.7. Skiva rädisor. Skär köttfärslimpan i kuber och servera med riset, rödkålssalladen, teriyakisåsen och rädisorna. Toppa med resten av sesamfröna.