Facebookpixel Recept apelsin- & saffranskräm med pepparkakscrunch - Middagsfrid

Få 50% rabatt på din första matkasse med koden NY2022. Läs mer om erbjudandet här.

saffrankräm

Apelsin- & saffranskräm med pepparkakscrunch & granatäpple

Julafton

Se recept

Här är en underbar efterrätt som är perfekt att bjuda på till julbordet, en smarrig apelsin- & saffrankräm med härlig pepparkakscrunch & syrliga granatäppelkärnor.

Instruktioner

Ingredienser

2 fp färskost (300 g)

2 dl vispgrädde

1 dl socker

1 fp saffran (1/2 g)

1 apelsin, skalet

25 g smör

10 pepparkakor

1/2 granatäpple

Steg 1

Vispa 2 dl vispgrädde fluffigt i en bunke.

Steg 2

Blanda 2 fp färskost (300 g), 1 dl socker, 1 fp saffran (½ g) och skalet från 1 apelsin i en annan bunke. Vispa fluffigt med elvisp. Rör ner den vispade grädden i färskostblandningen.

Steg 3

Smält 25 g smör och låt det svalna något.

Steg 4

Krossa 10 st pepparkakor grovt och blanda med det smälta smöret. Banka ur kärnorna ur ½ granatäpple.

Steg 5

Fördela pepparkakscrunchet i botten på serveringsskålar eller glas. Använd en sprits med tyll eller en stor sked för att fylla glasen med färskostblandningen. Toppa glasen med granatäppelkärnorna.