Äggfria maränger

Äggfria maränger

Dessert

Se recept

Ingredienser

380 g spad från kikärtor

½ tsk vaniljsocker

½ tsk vitvinsvinäger

½ dl socker

Steg 1

1. Sätt ugnen på 100°.

Steg 2

2. Häll spadet från 1 fp kikärtor (380 g), ½ tsk vaniljsocker och ½ tsk vitvinsvinäger i en bunke och vispa till ett skum med elvisp. Tillsätt ½ dl socker, lite i taget, under fortsatt vispning och vispa till en fast maräng.

Steg 3

3. Klicka eller spritsa små maränger på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Ställ plåten i mitten av ugnen i 1–1 ½ timme. Stäng av värmen och låt stå i ytterligare 1 timme i efter värme. Förvara marängerna torrt. Marängerna håller i minst en vecka i en försluten burk i rumstemperatur.