Varm sallad med rödbetor, valnötter och getost
Varm sallad med rödbetor, valnötter och getost
Varm sallad med rödbetor, valnötter och getost
Varm sallad med rödbetor, valnötter och getost
Varm sallad med rödbetor, valnötter och getost
Varm sallad med rödbetor, valnötter och getost
Varm sallad med rödbetor, valnötter och getost
Varm sallad med rödbetor, valnötter och getost

Varm sallad med rödbetor, valnötter och getost

149544289340005
1 fp emmervete, 250 gRostade rödbetor1 fp förkokta rödbetor, 500 g2 msk olivolja½ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp getost, 180 g½ fp valnötter, 50 g½ msk honungDressing2 msk olivolja1 msk vitvinsvinäger½ msk dijonsenap½ msk honung2 krm salt 1 krm svartpeppar1 fp blandade bönor, 380 g1 fp körsbärstomater, 250 g1 fp gemsallad, 160 g 
0 kr
1. Förbered: Ha ugnen varm på 225°. Ta fram en kastrull, ugnsplåt med bakplåtspapper, skål och serveringsfat. Ställ fram alla ingredienser.2. Koka emmervete enligt anvisningarna på förpackningen.3. Rostade rödbetor: Klyfta förkokta rödbetor. Lägg allt på plåten, ringla över olivolja, salt och svartpeppar. Rosta högt upp i ugnen i ca 10 min.4. Dressing: Blanda olivolja, vitvinsvinäger, dijonsenap, honung, salt och svartpeppar i skålen.5. Skär getost i mindre bitar. Ta ut plåten med rödbetor efter 10 min, fördela osten och valnötter på rödbetorna och ringla över honung. Stek på grillfunktionen i ca 5 min.6. Skölj bönor. Dela körsbärstomater. Strimla gemsallad.7. Blanda grönsakerna, emmervetet och bönorna på fatet. Fördela rödbetorna med osten och valnötterna ovanpå. Ringla över dressingen och servera.