Ugnsbakad torsk med ajvar, färskost och bulgur
Ugnsbakad torsk med ajvar, färskost och bulgur
Ugnsbakad torsk med ajvar, färskost och bulgur

Ugnsbakad torsk med ajvar, färskost och bulgur

149906060720001
Ajvargratinerad torsk1 fp torskfilé, ca 450 g½ tsk salt1 tsk paprikapulver1 fp ajvar, 350 g1 fp färskost ramslök, 125 g1 fp riven hårdost, 50 gBulgur5 dl vatten1 msk buljongpulver (alt. 1 tärning)1 fp bulgur, 250 gSallad1 fp gemsallad, 160 g1 msk olivolja½ msk vitvinsvinäger1 krm salt
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 200°. Ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, kastrull, en bunke och salladsskål.2. Ajvargratinerad torsk: Lägg ut torskfilé i formen, krydda med salt och paprikapulver. Blanda ajvar och färskost i bunken. Häll ut blandningen över fisken och strö över riven hårdost. Sätt formen mitt i ugnen i ca 10 min.3. Bulgur: Koka upp vatten och buljongpulver (alt. tärning) i kastrullen. Tillsätt bulgur och koka på medelvärme i ca 7 min under lock till vattnet kokat bort.4. Sallad: Plocka bladen från gemsallad och lägg i salladsskålen. Ringla över olivolja, vitvinsvinäger och salt.5. Servera den ajvargratinerade torsken tillsammans med bulguren och salladen.