Ugnsbakad laxfilé med couscoussallad och tzatziki
Ugnsbakad laxfilé med couscoussallad och tzatziki
Ugnsbakad laxfilé med couscoussallad och tzatziki

Ugnsbakad laxfilé med couscoussallad och tzatziki

549075389130002
Ugnsgrillad laxfilé1 fp laxfilé, ca 450 g½ msk neutral olja1 tsk salt1 krm svarpepparCouscoussallad2 ½ dl vatten½ msk olivolja1 msk tomatpuré1 msk paprikapulver1 msk buljongpulver (alt 1 tärning)1 fp fullkornscouscous, 250 g½ gurka1 paprika1 rödlök1 fp svarta oliver, 240 gTzatziki½ gurka1 fp lätt crème fraiche LF, 2 dl1 vitlöksklyfta½ tsk salt1 krm svarpeppar
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på grill 225°, ta fram en ugnsform 15 x 30 cm, en kastrull, en salladsskål och en mindre skål.2. Ugnsgrillad laxfilé: Lägg laxen med skinnsidan ner i ugnsformen, pensla med neutral olja och krydda med salt och svartpeppar. Baka i mitten av ugnen i ca 10 min.3. Couscoussallad: Koka upp vatten, olivolja, tomatpure, paprikapulver och buljongpulver i kastrullen. Tillaga couscous genom att lägga couscous i botten av salladsskålen. Slå sedan buljongen över couscousen, plasta över och låt stå i 5 min.4. Couscous sallad fortsättning: Skär paprika och en halv gurka i mindre bitar. Halvera och skiva rödlök. Blanda ner grönsakerna och oliver i couscousen.5. Tzatziki: Riv en halv gurka grovt och blanda i den mindre skålen tillsammans med crème fraiche, pressad vitlök, salt och svartpeppar.6. Servera laxen ur formen tillsammans med couscoussalladen och tzatzikin bredvid.