Tagliatelle med varmrökt lax, broccoli och citron
Tagliatelle med varmrökt lax, broccoli och citron
Tagliatelle med varmrökt lax, broccoli och citron

Tagliatelle med varmrökt lax, broccoli och citron

649295634780004
Pasta och broccoli3 l vatten3 msk salt2 broccoli, ca 500 g4 port. tagliatelle, ca 350 gCitronsås1 vitlöksklyfta½-1 röd chili3 msk olivolja2 dl vatten1 fp lätt crème fraiche LF, 2 dl½ citron1 fp varmrökt lax, ca 300 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna och koka upp vatten med salt till pasta i en stor kastrull.2. Pasta och broccoli: Skär broccoli i bitar och buketter (skala stjälkarna). Koka tagliatelle enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg ner broccolin när 2 min återstår.3. Citronsås: Hacka vitlök och urkärnad chili. Hetta upp traktörpannan med olivolja och fräs chilin och vitlöken i ca 1 min på medelhög värme. Tillsätt vatten, lätt crème fraiche och låt småputtra i 2 min. Rör sedan ner skal och saft från en halv citron. Plocka ner laxen i bitar.4. Häll av pastan och broccolin och rör ner i citronsåsen. Blanda ner den rökta laxen. Skär resten av citronen i klyftor. Servera direkt ur pannan!