Tagliatelle med varmrökt lax, broccoli och citron
649295634780004Pasta och broccoli3 l vatten3 msk salt2 broccoli, ca 500 g4 port. tagliatelle, ca 350 gCitronsås1 vitlöksklyfta½-1 röd chili3 msk olivolja2 dl vatten1 fp lätt crème fraiche LF, 2 dl½ citron1 fp varmrökt lax, ca 300 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en traktörpanna och koka upp vatten med salt till pasta i en stor kastrull.2. Pasta och broccoli: Skär broccoli i bitar och buketter (skala stjälkarna). Koka tagliatelle enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg ner broccolin när 2 min återstår.3. Citronsås: Hacka vitlök och urkärnad chili. Hetta upp traktörpannan med olivolja och fräs chilin och vitlöken i ca 1 min på medelhög värme. Tillsätt vatten, lätt crème fraiche och låt småputtra i 2 min. Rör sedan ner skal och saft från en halv citron. Plocka ner laxen i bitar.4. Häll av pastan och broccolin och rör ner i citronsåsen. Blanda ner den rökta laxen. Skär resten av citronen i klyftor. Servera direkt ur pannan!