Snabb morotssoppa med getostkräm
Snabb morotssoppa med getostkräm
Snabb morotssoppa med getostkräm
Snabb morotssoppa med getostkräm
Snabb morotssoppa med getostkräm
Snabb morotssoppa med getostkräm

Snabb morotssoppa med getostkräm

949184511980004
Soppa1 msk neutral olja2 fp strimlade morötter, 500 g1 msk timjan½ tsk salt1 fp krossade tomater, 390 g 4 ½ dl vatten2 msk buljongpulver, alt. 2 tärningar1 tsk vitvinsvinäger2 fp cannellinibönor, 760 g1 fp havregrädde, 2,5 dl1/3 fp bredbar getost, 50 g 1 fp knäckebröd, 200 g 2/3 fp bredbar getost, 100 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull med lock och en stavmixer.2. Soppa: Hetta upp kastrullen med neutral olja och fräs strimlade morötter, timjan och salt på medelhög värme i 2 min. Tillsätt krossade tomater, vatten, buljongpulver (alt. tärning) och vitvinsvinäger och sjud under lock i ca 10 min.3. Skölj cannellinibönor. Mixa soppan med hälften av cannellinibönorna, havregrädde och ca 50 g bredbar getost. Toppa soppan med resten av cannellinibönorna och servera med knäckebröd och resten av den bredbara getosten.