Krämig tomatsoppa med quesadillas
Krämig tomatsoppa med quesadillas
Krämig tomatsoppa med quesadillas
Krämig tomatsoppa med quesadillas
Krämig tomatsoppa med quesadillas

Krämig tomatsoppa med quesadillas

249316711710007
Soppa1 gul lök1 fp körsbärskvisttomater, 500 g1 msk smör1 fp strimlade morötter, 250 g½ msk timjan½ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp passerade tomater, 390 g8 dl vatten2 msk buljongpulver (alt. 2 tärningar)  Rostade solroskärnor1 fp solroskärnor, 200 g2 krm salt½ dl vattenGuacamole1 fp svartabönor, 380 g1 fp guacamole, 150 gQuesadillas1 fp färskost, 150 g1 fp tortillabröd, 8 st1 fp riven ost, 150 gTopping1 fp crème fraiche, 2 dl1 fp persilja, 20 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull med lock, skål, stekpanna, fat och stavmixer.2. Soppa: Hacka gul lök och kvarta körsbärskvisttomater. Hetta upp kastrullen med smör och fräs grönsakerna, strimlade morötter, timjan, salt och svartpeppar på medelhög värme i 3 min.3. Tillsätt passerade tomater, vatten, buljongpulver (alt. tärningar) i kastrullen och koka upp. Sjud på låg värme under lock i 10 min.4. Rostade solroskärnor: Hetta upp panna på medelhög värme. Tillsätt solroskärnor, salt, vatten och låt vattnet koka bort. Fortsätt rosta solroskärnorna i ca 5 min. Ställ åt sidan.5. Guacamole: Skölj och sila bönor. Hacka bönorna och blanda med guacamole.6. Quesadillas: Bre färskost på 4 tortillabröd och strö över riven ost. Lägg på 4 tortillabröd som lock och platta till något. Hetta upp pannan (utan matfett) och stek tortillabröden i fyra omgångar på medelhög värme i 1–2 min/sida. Skär bröden i fyra bitar vardera och lägg på fatet.7. Forts. soppa: Mixa till en slät soppa.8. Toppa soppan med creme fraiche, solroskärnor, persilja och servera med quesadillas och guacamole vid sidan.