Krämig tomatsoppa med quesadillas
249316711710007Soppa1 gul lök1 fp körsbärskvisttomater, 500 g1 msk smör1 fp strimlade morötter, 250 g½ msk timjan½ tsk salt2 krm svartpeppar1 fp passerade tomater, 390 g8 dl vatten2 msk buljongpulver (alt. 2 tärningar) Rostade solroskärnor1 fp solroskärnor, 200 g2 krm salt½ dl vattenGuacamole1 fp svartabönor, 380 g1 fp guacamole, 150 gQuesadillas1 fp färskost, 150 g1 fp tortillabröd, 8 st1 fp riven ost, 150 gTopping1 fp crème fraiche, 2 dl1 fp persilja, 20 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull med lock, skål, stekpanna, fat och stavmixer.2. Soppa: Hacka gul lök och kvarta körsbärskvisttomater. Hetta upp kastrullen med smör och fräs grönsakerna, strimlade morötter, timjan, salt och svartpeppar på medelhög värme i 3 min.3. Tillsätt passerade tomater, vatten, buljongpulver (alt. tärningar) i kastrullen och koka upp. Sjud på låg värme under lock i 10 min.4. Rostade solroskärnor: Hetta upp panna på medelhög värme. Tillsätt solroskärnor, salt, vatten och låt vattnet koka bort. Fortsätt rosta solroskärnorna i ca 5 min. Ställ åt sidan.5. Guacamole: Skölj och sila bönor. Hacka bönorna och blanda med guacamole.6. Quesadillas: Bre färskost på 4 tortillabröd och strö över riven ost. Lägg på 4 tortillabröd som lock och platta till något. Hetta upp pannan (utan matfett) och stek tortillabröden i fyra omgångar på medelhög värme i 1–2 min/sida. Skär bröden i fyra bitar vardera och lägg på fatet.7. Forts. soppa: Mixa till en slät soppa.8. Toppa soppan med creme fraiche, solroskärnor, persilja och servera med quesadillas och guacamole vid sidan.