Frasig sej med rostad potatis, rödkål och remouladsås
Frasig sej med rostad potatis, rödkål och remouladsås
Frasig sej med rostad potatis, rödkål och remouladsås

Frasig sej med rostad potatis, rödkål och remouladsås

149755190830008
Rostad potatis 1 fp potatis, 900 g1 msk neutral olja1 tsk salt½ tsk svartpepparFrasig sej1 fp sej, 600g1 tsk salt½ dl vetemjöl1-2 ägg1 dl ströbröd2 msk neutral olja1 msk smörRödkål1 fp strimlad rödkål, ca 200g1 dl vatten1 tsk salt ½ citron1 fp remouladsås, 200 ml
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram en ugnsplåt med bakplåtspapper, stekpanna med lock, tre djupa tallrikar och ett fat.2. Rostad potatis: Kvarta potatis och lägg ut på plåten. Blanda med neutral olja, salt, svartpeppar och rosta i mitten av ugnen i ca 25 min.3. Frasig sej: Skär sej i jämnstora bitar och strö över salt. Häll upp mjöl, uppvispat ägg och ströbröd i 3 olika tallrikar. Börja med att vända fiskbitarna i mjölet, sen i ägget och sist i ströbrödet. Hetta upp pannan med neutral olja och smör, stek fiskbitarna på medelhög värme i ca 4 min/sida tills de är gyllenbruna och riktigt frasiga. Lägg över fisken på fatet. Spara stekpannan till rödkålen.4. Rödkål: Hetta upp stekpannan igen, lägg i strimlad rödkål, vatten, salt, rivet citronskal och låt koka i ca 5 min under lock, rör om då och då. Skär citronen i klyftor.5. Servera den frasiga fisken tillsammans med rödkålen, den rostade potatisen, citronklyftorna och remouladsåsen.