Chicken drumsticks med myntasallad och Nouc cham-dressing
Chicken drumsticks med myntasallad och Nouc cham-dressing
Chicken drumsticks med myntasallad och Nouc cham-dressing

Chicken drumsticks med myntasallad och Nouc cham-dressing

549295564700003
Rostade kycklingben1 fp kycklingben, ca 900 g1 msk neutral olja1 tsk salt2 msk kinesisk sojaJasminsris1 fp basmati, 300 g6 dl vattenNouc cham1 dl vatten2 lime (skal och saft)2 msk socker4 msk fisksås                                      2 vitlöksklyftor½ chili    Mynta sallad1 fp mynta, 20 g1 fp salladsmix, 150 g1 fp strimlade morötter, 250 g
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°, ta fram en ugnsform 20 x 30 cm, en kastrull, en skål och en salladsbunke.2. Rostade kycklingben: Lägg kycklingben i ugnsformen och gnid in dem med neutral olja, salt och rosta i mitten av ugnen i ca 25 min. Vänd på benen i ugnen efter halva tiden.3. Jasminris: Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris och vatten i kastrullen. Sänk värmen något och låt sjuda i ca 12 min under lock.4. Nouc cham: Blanda vatten, limesaft, limeskal, socker, fisksås, hackad vitlök och chili (utan kärnor för mildare, med kärnor för hetare) i skålen.5. Mynta sallad: Plocka myntabladen och strimla. Blanda med salladsmix och strimlade morötter i salladsbunken.6. Servera kycklingen tillsammans med riset och dressa upp din sallad precis innan med nouc cham dressingen!