Zucchiniplättar med kallrökt lax och pepparrotssås
Zucchiniplättar med kallrökt lax och pepparrotssås
Zucchiniplättar med kallrökt lax och pepparrotssås
Zucchiniplättar med kallrökt lax och pepparrotssås
Zucchiniplättar med kallrökt lax och pepparrotssås
Zucchiniplättar med kallrökt lax och pepparrotssås
Zucchiniplättar med kallrökt lax och pepparrotssås
Zucchiniplättar med kallrökt lax och pepparrotssås

Zucchiniplättar med kallrökt lax och pepparrotssås

949394143850005
Zucchiniplättar1 bakpotatis1 zucchini1 tsk salt1 fp riven hårdost, 50 g2 ägg 1 dl vetemjöl2 msk olivolja1 msk smörSallad1 msk olivolja½ citron1 krm salt1 fp salladsmix gul morot/ rädisa, 150 g½ citron1 fp kallrökt lax, 300 g1 fp dill & pepparrotssås, 220 ml
0 kr
1. Förbered: Ta fram en bunke, rivjärn, sil, stekpanna och en salladsskål.2. Zucchiniplättar: Grovriv potatis och zucchini. Blanda rivet med salt och krama ur vätskan i en sil. Blanda sedan rivet med riven hårdost, ägg och vetemjöl i bunken. Hetta upp stekpannan med olivolja och smör och klicka ut ca 4 klickar smet åt gången (ca 2 msk/plätt) i pannan och platta till med en stekspade. Stek i omgångar på medelhög värme ca 3-4 min/sida, tills de är gyllenbruna.3. Sallad: Blanda olivolja, saft från en halv citron och salt i skålen och vänd ner salladsmix.4. Klyfta den andra citronhalvan. Servera zucchiniplättarna med salladen, kallrökt lax och citronklyftor. Toppa med dill- & pepparrotssås.