Vegostroganoff med grillost och bönor
Vegostroganoff med grillost och bönor
Vegostroganoff med grillost och bönor

Vegostroganoff med grillost och bönor

549934479140008
Basmatiris1 fp basmatiris, 300 g6 dl vatten½ tsk saltVegostroganoff1 gul lök1 fp morötter, 300 g 1 fp grillost, 200 g 2 msk olivolja2 msk tomatpuré2 vitlöksklyftor2 tsk timjan½ tsk salt1 fp passerade tomater, 390 g 1 fp crème fraiche, 2 dl½ dl vatten1 fp cannelinibönor, 380 g½ msk dijonsenap2 krm svartpeppar1 fp salladsmix, 65 g
0 kr
1. Förbered: Ta fram kastrull med lock, traktörpanna, tallrik och skål.2. Skölj riset i kallt vatten. Koka upp ris, vatten och salt i kastrullen. Sänk värmen och låt sjuda ca 12 min under lock.3. Vegostroganoff: Grovhacka gul lök. Skala och skär morötter i ½ cm breda slantar. Halvera och skär grillosten i ½ cm skivor.4. Hetta upp pannan med hälften av olivoljan, stek grillosten på medelhög värme runtom i 5 min och lägg över på tallriken. Hetta upp pannan med resten av olivoljan och fräs grönsakerna, tomatpuré, pressad vitlök, timjan och salt på medelhög värme i 3 min.5. Tillsätt passerade tomater, crème fraiche, vatten, sköljda cannelinibönor, dijonsenap och svartpeppar i pannan. Låt puttra på medelhög värme i 5 min6. Vänd ner grillosten i grytan och låt allt bli varmt i 1–2 min. Servera vegostroganoffen med riset och salladsmix.