Sticky chicken drumstick med bönsalsa och bakad lök
Sticky chicken drumstick med bönsalsa och bakad lök
Sticky chicken drumstick med bönsalsa och bakad lök

Sticky chicken drumstick med bönsalsa och bakad lök

149745277690006
Sticky chicken drumstick1 fp kycklingben, 900 g3 msk honung3 msk vitvinsvinäger1 msk kinesisk soja1 tsk salt2 tsk sambal oelekBakad lök4 gula lökarBulgur1 fp bulgur, 250 g1 msk buljongpulver, alt. 1 tärning5 dl vattenBönsalsa2 fp stora vita bönor, 760 g1 fp mynta, 20 g1 citron2 msk olivolja1 tsk salt1 krm svartpepparVitlöksyoghurt1 fp matyoghurt, 2 dl½ vitlöksklyfta
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225°. Ta fram två ugnsformar 20 x 30 cm, kastrull, salladsskål och en liten skål.2. Sticky chicken drumstick: Blanda kycklingben i ugnsformen tillsammans med honung, vitvinsvinäger, kinesisk soja, salt och sambal oelek. Rosta i mitten av ugnen i ca 25 - 30 min.3. Bakad lök: Lägg löken med skal i den andra ugnsformen och baka i 30 min. Ta ut och låt svalna.4. Bulgur: Koka bulgur tillsammans med grönsaksbuljong i 12 min under lock.5. Bönsalsa: Skölj bönor och hacka mynta. Blanda sedan bönorna, skal och saft från citron, myntan, olivolja, salt och svartpeppar i salladsskålen.6. Bakad lök steg 2: Halvera den bakade löken och ta bort de yttersta skalet. Blanda ner löken i bönsalsan.7. Vitlöksyoghurt: Pressa vitlök i yoghurten och blanda i den lilla skålen.8. Servera dom nyrostade kycklingbenen tillsammans med bulguren, bönorna, löken och yoghurten vid sidan.