Kryddrostad blomkål och broccoli med citrus & hasselnötter
Kryddrostad blomkål och broccoli med citrus & hasselnötter
Kryddrostad blomkål och broccoli med citrus & hasselnötter
Kryddrostad blomkål och broccoli med citrus & hasselnötter
Kryddrostad blomkål och broccoli med citrus & hasselnötter
Kryddrostad blomkål och broccoli med citrus & hasselnötter

Kryddrostad blomkål och broccoli med citrus & hasselnötter

849515940070009
1 fp quinoa, 250 gSojarostade hasselnötter½ dl japansk soja1 fp hasselnötter, 150 gKryddrostad blomkål och broccoli1 blomkål1 broccoli2 msk olivolja1 tsk salt1 tsk spiskummin1 tsk paprikapulver1 tsk torkad ingefära2 krm cayennepepparCitrussallad1 röd grapefrukt2 apelsiner1 msk olivolja1 krm flingsalt (vanligt salt går bra)1 krm svartpeppar1 fp salladsmix ärtskott, 150 g 
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 225° varmluft. Ta fram en liten ugnsform (15 x 20cm), ugnsplåt med bakplåtspapper. En stor salladsskål eller fat samt en kastrull.2. Koka quinoa enligt anvisningarna på förpackningen.3. Sojarostade hasselnötter: Blanda soja och hasselnötter i ugnsformen. Sätt formen i nedre delen av ugnen i ca 10 min. Ta ut formen och låt hasselnötterna svalna, de blir krispigare när de svalnat (hasselnötterna kan se brända ut men det är bara sojan).4. Kryddrostad blomkål och broccoli: Dela blomkål och broccoli i mindre buketter och bitar. Lägg ut på plåten och tillsätt olivolja, salt, spiskummin, paprikapulver, torkad ingefära och cayennepeppar. Blanda allt väl och sätt plåten mitt i ugnen i ca 20 min.5. Citrussallad: Skala och filea (det går även bra att skära i mindre bitar) apelsin och grapefrukt. Lägg filéerna i skålen och tillsätt olivolja och lite salt och svartpeppar.6. Blanda salladsmix med quinoan. Toppa med den rostade blomkålen, broccolin, hasselnötterna och citrussalladen.