Indisk soppa med limebröd
Indisk soppa med limebröd
Indisk soppa med limebröd

Indisk soppa med limebröd

649185795660006
Indisk soppa (Paruppu dhal)4 vitlöksklyftor½ bit ingefära1 msk neutral olja1/3 fp grön currypasta 1 tsk gurkmeja3 fp kokta röda linser, 1140 g1 fp kokosmjölk, 400 ml1 L vatten2 ½ msk buljongpulver (alt 2 ½ tärning)1 ½ limeLimebröd1 knippe salladslök1 fp pitabröd, 350 g1 msk smör alt olivolja½ lime
0 kr
1. Förbered: Sätt ugnen på 175°. Ta fram en traktörpanna och en mixerstav.2. Indisk soppa: Skala och hacka vitlök och ingefära. Hetta upp traktörpannan på medelhög värmen med neutral olja. Stek currypasta, gurkmeja, ingefäran och vitlöken i ca 2 min. Tillsätt sedan sköljda linser, kokosmjölk, vatten och buljongpulver och koka i 5 min. Tillsätt limesaft och mixa soppan slät.3. Limebröd: Skiva salladslöken tunt. Värm bröden i ugnen i ca 2 min. Bred smör på bröden och toppa brödet med hälften av salladslöken och pressad lime.4. Servera soppan tillsammans med brödet. Toppa soppan med resten av salladslöken.