Asiatisk nudelsallad med krispig tofu och cashewnötter
Asiatisk nudelsallad med krispig tofu och cashewnötter
Asiatisk nudelsallad med krispig tofu och cashewnötter
Asiatisk nudelsallad med krispig tofu och cashewnötter
Asiatisk nudelsallad med krispig tofu och cashewnötter
Asiatisk nudelsallad med krispig tofu och cashewnötter

Asiatisk nudelsallad med krispig tofu och cashewnötter

549415428660000
1 fp risnudlar, 180 g Dressing1 fp koriander, 20 g ½ fp ingefära, ca 3 msk3 msk neutral olja (alt. hälften neutral olja/sesamolja)3 msk japansk soja2 msk vatten½ lime1 vitlöksklyfta1 ½ tsk sambal oelekKrispig tofu1 fp tofu, 400 g 3 msk majsstärkelse1 tsk salt½ tsk cayennepeppar (alt. chiliflakes)1 msk neutral olja½ lime1 fp rädisor, 125 g 1 fp cashewnötter, 100 g1 fp raw slawmix, 300 g 
0 kr
1. Förbered: Ta fram en kastrull, bunke, stekpanna och serveringsskål. Koka upp vatten med salt till nudlarna i kastrullen.2. Koka risnudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Häll av vattnet och klipp nudlarna något.3. Dressing: Finhacka koriander och ingefära. Blanda hälften av koriandern, neutral olja, japansk soja, vatten, skal och saft från lime, pressad vitlök och sambal oelek i skålen.4. Krispig tofu: Skär tofun i 1 cm breda bitar. Blanda majsstärkelse, salt och cayennepeppar i bunken och vänd ner tofun. Hetta upp pannan med neutral olja och stek tofun på medelhög värme i ca 5 min runtom.5. Klyfta lime, kvarta rädisor och grovhacka cashewnötter. Vänd ner nudlarna, raw slawmix och rädisorna i dressingen. Toppa nudelwoken med resten av koriandern, cashewnötterna och den krispiga tofun.